JOBOP Vilvoorde: VDAB Job- en Opleidingenbeurs in samenwerking met Aviato en lokale besturen!

01/10/2024

Op donderdag 3 oktober organiseert VDAB opnieuw de ‘JOBOP’, de Job- en Opleidingenbeurs van Vilvoorde. De beurs vindt plaats van 11.00 tot 16.30 uur in het VDAB-opleidingscentrum, Cyriel Buyssestraat 15, Vilvoorde. 100 werkgevers en opleidingspartners stellen hun vacatures en opleidingsmogelijkheden binnen alle sectoren beschikbaar. VDAB werkt voor deze editie samen met Aviato, het tewerkstellingscentrum op Brussels Airport en elf lokale besturen: Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Vilvoorde, Machelen, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Steenokkerzeel en Zemst.

JobOp Vilvoorde

 

“Dankzij de samenwerking met Aviato en de elf lokale besturen bouwen we bruggen tussen werkzoekenden, werkgevers en opleidingspartners in de regio. In de huidige arbeidsmarkt is talentontwikkeling cruciaal. Werkzoekenden en mensen die een carrièreswitch overwegen, kunnen meteen solliciteren of informatie verzamelen over opleidingen. Dit alles op dezelfde dag en locatie," aldus Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel en Vlaams-Brabant.

De beurs biedt bovendien ook workshops en demonstraties aan, zoals virtueel rijden met een bus, lassen en werken met een graafmachine of hoogwerker. Ook Defensie is aanwezig met het Belgische Falcon commando- en liaisonvoertuig, terwijl de politie een demonstratie met honden verzorgt.

1.500 bezoekers verwacht

De vorige editie trok JOBOP meer dan 1.000 werkzoekenden aan. Ook deze editie is dat het streefdoel. VDAB en partners nodigen daarom al hun klanten uit om de beurs te bezoeken. De organisatoren leggen een gratis pendelbus in tussen het station van Vilvoorde en de beurs. Bovendien kunnen werkzoekenden in begeleiding bij VDAB een gratis treinticket aanvragen.

1.949 openstaande vacatures in de regio

In de laatste 12 maanden zijn er voor de regio Vilvoorde (Vilvoorde, Machelen, Grimbergen, Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Steenokkerzeel en Zemst) 10.557 vacatures gemeld bij VDAB. Uitzendopdrachten en vacatures via wervings- en selectiekantoren zitten hier niet bij. Hoewel er de laatste maanden een daling is in het aantal gemelde vacatures, blijft de vraag ongekend hoog. In 72% gaat het over een vacature die zich richt op het invullen van een knelpuntberoep. Op 31 augustus 2024 tellen we 1.949 openstaande vacatures. De beroepen waar het meeste vraag naar is: bewakingsagent, schoonmaker bij mensen thuis, winkelmedewerker en leerkracht kleuter- of lager onderwijs en secundair onderwijs.

VDAB werkt samen met partners zoals lokale besturen en Aviato om de interregionale mobiliteit te bevorderen. Ook vanuit Wallonië leidt Le Forem werkzoekenden toe. We richten ons specifiek op (laaggeschoolde) werkzoekenden in Brussel en streven er samen met Actiris naar om hen kansen te bieden om in de randgemeenten te werken. Bovendien vindt voorafgaand aan het event een Talentenplatform plaats. Een netwerkmoment dat regionale onderwijs- en arbeidsmarktspelers samenbrengt om gezamenlijke oplossingen te vinden voor het invullen van de vele openstaande vacatures in de regio. 

Praktische info

Wanneer? Donderdag 3 oktober 2024 van 11 uur tot 16.30 uur.
Waar? VDAB, Cyriel Buyssestraat 15 in 1800 Vilvoorde.

Partners JobOp

 

Top