Body blocks

Ontdek de unieke kansen van werkplekleren voor secundaire scholen!

Interview met Johan Fouquaert - Pedagogische begeleidingsdienst Katholiek Onderwijs Vlaanderen regio Mechelen-Brussel

Ronde Tafel Logistiek

 

Als school in het secundair onderwijs wil je je leerlingen de best mogelijke voorbereiding bieden op de arbeidsmarkt. Daarom streven we naar een nauwe samenwerking tussen scholen en de logistieke bedrijven op Brucargo, waar werkplekleren centraal staat. Werkplekleren kan verschillende vormen aannemen, zoals bedrijfsbezoeken, gastsprekers, praktijklessen op locatie, externe praktijkopleidingen en stages.

We geloven sterk in het opbouwen van duurzame relaties tussen scholen en bedrijven, waarbij we een diepgaande meerjarige samenwerking bevorderen. Door leerlingen de mogelijkheid te bieden om praktijkervaring op te doen bij logistieke bedrijven, krijgen ze waardevolle inzichten en ontwikkelen ze relevante vaardigheden die hen voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Vanaf 1 september 2023 introduceren we twee nieuwe studierichtingen binnen het domein van Logistiek in het secundair onderwijs:

  • Internationale Handel en Logistiek D/A: Deze richting  met zowel veel theorie als praktijk bereidt leerlingen voor op een succesvolle toekomst, waarbij ze zowel de mogelijkheid hebben om door te stromen naar een professionele bachelor als om direct aan de slag te gaan in administratieve functies binnen het (inter)nationale goederenvervoer.
  • Logistiek A 
  1. in voltijds secundair onderwijs: Deze opleiding biedt leerlingen een stevige basis voor een carrière als magazijnmedewerker, waarbij ze beroepskwalificaties verwerven als magazijnier en bestuurder van interne transportmiddelen. Leerlingen krijgen de kans om bedrijfsstages te lopen en de opleiding kan ook duaal worden georganiseerd, waarbij ze drie dagen per week binnen een bedrijf leren.
  2. in Centra voor leren en werken - deeltijds onderwijs: hier leren de leerlingen dezelfde competenties en krijgen ze ook de kans om bedrijfsstages te lopen, waarbij ze drie dagen per week binnen een bedrijf leren.

 

Het behalen van het 'Bestuurder interne transportmiddelen'-brevet is een vereiste voor leerlingen die de opleiding Logistiek A volgen (zowel voltijds, voltijds duaal als deeltijds). Dit brevet kan worden behaald via een competentiecentrum van VDAB of een externe partner. 

Met dit brevet op zak mogen leerlingen praktijklessen op verplaatsing, externe praktijkopleidingen, stages of duaal leren met gemotoriseerde transportmiddelen volgen. Het minimumleeftijdsvereiste hiervoor is 16 jaar. Let op: deze afwijking van de norm (waarbij je minimaal 18 jaar moet zijn om een gemotoriseerd transportmiddel te besturen) is vastgelegd in de Codex Welzijn op het werk.

" Geef onze leerlingen een voorsprong op de arbeidsmarkt door werkplekleren binnen uw logistieke bedrijven op Brucargo mogelijk te maken. Neem vandaag nog contact op met Aviato en ontdek hoe deze samenwerking het onderwijs verrijkt en leerlingen klaarstoomt voor een succesvolle toekomst in de logistieke sector! "

 

Geniet van onze diensten

  • Publiceren van vacatures

Aviato geeft je, samen met VDAB, de kans om al jouw vacatures op Brussels Airport te publiceren op een unieke website. Mijn VDAB is een interactief platform om je vacatures te publiceren. Publiceer jouw vacatures gemakkelijk en krijg toegang tot cv's van kandidaten! Heb je je vacature aangeduid als luchthavenvacature? Dan komt ze automatisch op de Aviato website.

Registreer op Mijn VDAB

  • Preselectie

Op basis van een nauwkeurige functieomschrijving helpt Aviato je om de meest geschikte kandidaat te vinden door de beste profielen op voorhand te screenen op objectieve criteria. Die profielen worden gekozen uit de grootste databank van werkzoekenden die Aviato met zijn partners Actiris en VDAB ontwikkeld heeft.

 

  • Werkplekleren

Het reilen en het zeilen van de luchthaven leert men doorgaans op de werkvloer. Brussels Airport heeft haar eigen identiteit en een specifieke werking. Sollicitanten zullen vaak het potentieel bezitten maar nog niet over relevante werkervaring beschikken. Hier kan werkplekleren een oplossing zijn. Wil je er meer over weten? 
Klik hier voor meer info.

  • Organisatie van sollicitatiedagen

Zoek je drie tot vijf kandidaten op hetzelfde moment? Aviato kan voor jou een specifieke sollicitatiedag organiseren en een twintigtal vooraf geselecteerde kandidaten verzamelen om je sollicitatiegesprekken te vereenvoudigen.

 

 

 

  • Opleiding

Aviato en zijn partners ontwikkelen samen met jou specifieke opleidingstrajecten om je toekomstige werknemers zo goed mogelijk op hun nieuwe baan voor te bereiden. Lees hier meer over onze opleidingsmogelijkheden die we samen met VDAB, Actiris en Bruxelles Formation organiseren.

Ben je een werkgever actief in de vliegtuigtechnische sector? Dan kan je genieten van de Aviato diensten !

Meer informatie vind je op deze pagina.

Top