Werken op Brussels Airport - zo verhoog je jouw kansen

Body blocks

Ben jij klaar om te werken op Brussels Airport? Met bijna 24.000 werknemers, 317 werkgevers en gemiddeld 500 openstaande vacatures is onze dynamische luchtvaart community continu op zoek naar nieuwe collega’s. Denk jij de collega te zijn die wij zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer op één van onze openstaande vacatures.

Wil je daarnaast graag jouw kansen verhogen en werken op onze nationale luchthaven? Dan helpen wij je graag op weg met deze handige tips & tricks. Je ontdekt onder meer hoe werkgevers de geschikte kandidaat kiezen, welke competenties belangrijk zijn én waar jij je kan bijscholen indien je niet over alle nodige competenties beschikt.

 

Individuele Beroepsopleiding (IBO)

IBO is een win-win formule voor werkgever en werkzoekende.

Potentieel zoekt werkervaring!   Dagelijks zijn heel wat gemotiveerde werkzoekenden op zoek naar een leuke job op Brussels Airport. Met veel goesting en competenties in hun valies zoeken ze naar een eerste kans om ervaring en kennis op te doen in de luchthavensector.


Vacature zoekt  potentieel!
Werkgevers zijn op zoek naar personeel met een specifieke vakkennis en kunnen dankzij een opleiding op de werkvloer het potentieel dat zich aanbiedt opleiden tot de ideale werknemer.

Bovendien is de IBO- formule financieel interessant voor beide partijen.

Parlez jullie other Sprache?

Om te werken in een internationale omgeving zoals die van Brussels Airport moet je vlot kunnen communiceren met collega's en passagiers. Houd er rekening mee dat werkgevers jouw talenkennis op de proef zullen stellen tijdens het sollicitatieproces.
 

 • Praat je een goed mondje Nederlands?
 • Heb je kennis van het Frans en Engels? 
 • Ken je nog andere talen? Of zelfs gebarentaal? Dat is een extra troef! Het werkjargon machtig zijn in het Nederlands, Frans en Engels vormt de basis. Hier hechten werkgevers veel belang aan.

Mis je nog bepaalde talenkennis? Geen probleem! Onze partners VDAB, Bruxelles Formation en Actiris voorzien taalopleidingen die je klaarstomen voor een job op de luchthaven.

Meer weten over deze hoe je je werkjargon voor een luchthaven job kan aanscherpen?

Zelfstandigheid en mobiliteit

Werken op Brussels Airport betekent werken in een dynamische omgeving met onregelmatige uren. Daarom vinden werkgevers het belangrijk dat je Brussels Airport vlot kan bereiken. Wanneer je een rijbewijs B en auto ter beschikking hebt, kan je je makkelijk verplaatsen van en naar het werk. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden:

 • Werkgevers hebben vaak bedrijfsvoorzieningen zodat je met de fiets of brommer kan komen werken.
 • Via het openbaar vervoer. De Lijn en NMBS zorgen ervoor dat je de nationale luchthaven vlot kan bereiken. 
   

Ontdek hier hoe je makkelijk Brussels Airport bereikt.

 

Flexibiliteit is troef

Brussels Airport is de tweede grootste werkgever in België. Op onze nationale luchthaven zijn er meer vaste, voltijdse jobs te vinden dan in de rest van het land. Brussels Airport verwelkomt daarom werkzoekenden met talent uit het hele land, op voorwaarde dat ze flexibel zijn. Onze luchthaven vervoert het hele jaar door passagiers en goederen. Ook na de kantooruren, tijdens het weekend én op feestdagen. Daarom moet je als werknemer van Brussels Airport flexibel ingesteld zijn en bereid zijn om om te gaan met sterk wisselende uurroosters en shiften.

Motivatie boven diploma

Onze Brussels Airport community telt bijna 24.000 werknemers, maar er is nog veel ruimte voor uitbreiding. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s die deel willen uitmaken van onze community. En dit binnen diverse job domeinen en sectoren:

 • luchtvaart
 • horeca
 • security
 • logistiek
 • sales
 • techniek
 • luchtvracht
 • transport
 • onthaal
 • ...

 

Pas jij binnen één van deze profielen, maar mis je nog bepaalde competenties? Of heb je niet het juiste diploma, maar wel de juiste motivatie? Geen probleem. Aviato, VDAB, Actiris en de 317 directe werkgevers helpen je graag met een opleidingstraject uit te stippelen.


Meer weten? Boek een afspraak bij ons op kantoor. 

Of raadpleeg hier alle openstaande vacatures.

 

Sollicitatietips nodig?

Sta je op het punt om te solliciteren op één van onze openstaande vacatures en wil je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden? Dat kan met onderstaande tips & tricks van onze partners VDAB en Actiris. Ontdek wat werkgevers precies van je verwachten, de meest gestelde sollicitatievragen én hoe jij jouw CV kan optimaliseren. Klaar voor jouw vliegende start bij Brussels Airport?

Top