Hoe scoor je tijdens een sollicitatiegesprek?

Image
man holding a bag walking in the street

Bereid je sollicitatiegesprek voor

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Goed nieuws! Dat wil zeggen dat de werkgever potentieel in je ziet. Nu is het aan jou om jezelf te verkopen. Een overtuigend sollicitatiegesprek staat of valt met de nodige voorbereiding. Dankzij deze tips van onze partner Actiris en VDAB vlieg jij binnenkort naar je nieuwe professionele bestemming op Brussels Airport. 

 

1. Informeer je over het bedrijf
Verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf. Surf zeker naar de website en lees de pers na op eventuele artikels over het bedrijf. Maak ook zeker gebruik van je netwerk als je kan. Ken je mensen die het bedrijf beter kennen? 

2. Bestudeer de vacature
Lees de vacature grondig zodat je een goed beeld hebt van de job waarvoor je solliciteert. Telefoneer gerust naar de personeelsdienst van het bedrijf als je vragen hebt.

3. Bereid het gesprek voor
Je kan natuurlijk niet alles voorspellen, maar je mag er bijna zeker van zijn dat een aantal vragen op elk sollicitatiegesprek worden gesteld. Zorg ervoor dat je vlot en zelfzeker overkomt en bereid je voor met de meest gestelde vragen.

4. De kleren maken de man (en de vrouw)
Je outfit is belangrijker dan je denkt. Het bepaalt mee de indruk die je maakt op de werkgever. Draag kleding waar je je goed in voelt. Stem je outfit af op de job en het bedrijf waarvoor je solliciteert. En zorg er vooral voor dat je fris en verzorgd overkomt!

5. Neem je cv en motivatiebrief mee
Lees voor je vertrekt je cv en motivatiebrief na en neem deze mee naar het gesprek.

6. Plan je route
Niemand houdt van te laat komen. Kijk dus na hoeveel tijd je nodig hebt om op je bestemming te geraken. En hou er rekening mee dat je metro wel eens vertraging kan hebben of dat je in de file staat. Zorg dat je het telefoonnummer van je contactpersoon in het bedrijf bij de hand hebt, zodat je kan verwittigen als je toch te laat zal zijn.

Verhoog je kansen op een job op Brussels Airport

Droom je van een luchthavenjob op Brussels Airport? Lees dan verder en ontdek hoe jij je kansen kan verhogen op een job op de nationale luchthaven. Ontdek hoe werkgevers hun keuze maken, welke competenties tellen en hoe makkelijk je je kan bijscholen.

Dankzij deze artikels solliciteer jij als een pro bij werkgevers op Brussels Airport en vlieg je binnenkort naar je nieuwe professionele bestemming.

Top