Body blocks
Aviato jobcafe

1.200 jobs op Brussels Airport

Aviato lanceert een grootschalige aanwervingscampagne

Zaventem 29 april 2022 – Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, lanceert een nieuwe aanwervingscampagne voor Brussels Airport om de meer dan duizend jobs op de luchthaven te helpen invullen en de huidige teams op het gebied van passagiers- en bagageafhandeling alsook de logistiek te versterken. Op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land, zijn er momenteel meer dan 1.200 openstaande jobs. Werkzoekenden, studenten, nieuwkomers en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is dan ook meer dan welkom om zich kandidaat te stellen.

Brussels Airport Jobfair

Brussels Airport Jobfair 25/11/19

24 oktober 2019 - Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, bestaat 1 jaar en pakt uit met de grootste Belgische jobbeurs voor luchthavenjobs. Gemiddeld staan 400 vacatures open bij onze nationale luchthaven, één van de belangrijkste economische polen van het land. Werkzoekenden, studenten en iedereen met zin in een nieuwe uitdaging zijn welkom op 25 november 2019 van 13u tot 18u in de Kruitfabriek, Steenkaai 44D in Vilvoorde. 

Maak kennis met werkgevers van Brussels Airport, volg een interactieve workshop of ga op speeddate en wie weet vlieg jij naar huis met een nieuwe job. Deelname is gratis. Meer weten of je inschrijven kan via aviato.be/jobbeurs

Arbeidsmarktstudie bevestigt positie Brussels Airport: economische groeimotor en aantrekkelijke werkgever

21 mei 2019 – De luchthaven blijft één van de grootste én meest aantrekkelijke plaatsen om te werken in ons land. Een nieuwe trendanalyse over de directe tewerkstelling op Brussels Airport bevestigt dit. De studie, uitgevoerd door HIVA-KU Leuven in opdracht van het tewerkstellingscentrum van de luchthaven Aviato, vormt vandaag de meest uitgebreide en transparante studie over de directe tewerkstelling op de luchthaven. Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en gemiddeld 400 openstaande arbeidsplaatsen, is de luchthaven niet alleen een unieke arbeidsmarkt maar vooral een sterke catalysator voor de Belgische economie. De luchthaven rekruteert bovendien nationaal. Er zijn opvallend meer voltijdse jobs (72% t.o.v. 58,5% op Vlaams niveau) en niet minder dan 71% is bediende (ten opzichte van 49% gemiddeld in Vlaanderen). Dit weerlegt het beeld van de luchthaven als arbeidsmarkt met vooral precaire en deeltijdse vormen van tewerkstelling.

Over Aviato

Aviato is het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport. Het is een gezamenlijk initiatief dat publieke en privépartners samenbrengt die zich bezighouden met werkgelegenheid en opleiding. De kantoren van Aviato zijn te vinden op de 4de verdieping van de terminal van Brussels (boven de vertrekhal). Aviato verwelkomt dagelijks werkzoekenden uit het hele land. De stichtende leden van Aviato VZW zijn VDAB, Actiris, Provincie en POM Vlaams-Brabant, BECI, VOKA, SFTL en Brussels Airport Company. Aviato VZW heeft ook samenwerkingsakkoorden met Bruxelles Formation, Le Forem, SFAL, Air Cargo Belgium en Toekomstforum Halle-Vilvoorde.
 

Vragen, beelden of interviews gewenst? Contacteer ons

Nathalie De Houwer
PR & Comms
Email: nathalie.dehouwer@aviato.be

Top