Met JOBOP, dé JOB-en Opleidingenbeurs op 3 oktober in Vilvoorde, naar een hogere werkzaamheid in de regio

26/09/2023
JOBOP beurs

Op 3 oktober organiseert VDAB ‘JOBOP’, een grote job- en opleidingenbeurs met zo’n 105 aanwezige bedrijven en opleidingspartners te Vilvoorde. Deze beurs is een samenwerking in gedeeld partnerschap met Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Vilvoorde, Machelen, Grimbergen en Aviato Brussels Airport. JOBOP vindt plaats in het opleidingscentrum van VDAB in de Cyriel Buyssestraat 15 in Vilvoorde van 11 uur tot 16.30 uur.


De beurs richt zich op alle werkzoekenden en burgers die aan de slag willen bij werkgevers met openstaande vacatures in de ruime regio van Vilvoorde. Heel wat werkgevers krijgen de kans om hun vacatures bekend te maken. Potentiële kandidaten kunnen zo op een laagdrempelige manier in contact komen met deze bedrijven. Parallel met de jobbeurs is er een opleidingenbeurs. Dat is het ideale moment om werkzoekenden, (partner)bemiddelaars en iedereen met interesse in een opleiding naar een knelpuntberoep kennis te laten maken met het aanbod aan competentieversterking van VDAB en partners. Alle sectoren van de arbeidsmarkt zijn vertegenwoordigd op de beurs.

Wim Goethuysen, Manager Dienstverlening VDAB Vlaams-Brabant: “Met deze beurs willen we de brug slaan tussen vraag en aanbod. Meer dan 100 bedrijven en opleidingspartners zijn aanwezig tijdens JOBOP om kansen te bieden voor zeer diverse profielen. Samen bundelen we de krachten om de krapte op de arbeidsmarkt aan te gaan. De talrijke beschikbare vacatures brengen een wereld van mogelijkheden met zich mee, ook voor diegenen die wat meer moeite hebben met het vinden van werk of die op zoek zijn naar een nieuwe richting. Ben je nieuwsgierig of een baan als zorgkundige bij je past? Overweeg je om aan de slag te gaan als technicus? Misschien ben je nog niet helemaal vertrouwd met de Nederlandse taal, maar ben je bereid om deze vaardigheid met de hulp van anderen te ontwikkelen? JOBOP is het perfecte moment om je droomjob te vinden of jezelf te versterken via opleidingen of werkplekleren.”

Met de beurs beogen de partners een hogere werkzaamheidsgraad in de regio. VDAB werkt samen met partners Aviato en Actiris om de interregionale mobiliteit te bevorderen. We richten ons specifiek op (laaggeschoolde) werkzoekenden in Brussel en streven ernaar hen kansen te bieden om in de rand te werken.

Isabelle Borli, General Manager Aviato: “Aviato zoekt continu nieuw talent voor de gemiddeld 400 openstaande posities op Brussels Airport, waar meer dan 300 bedrijven over 8 sectoren actief zijn.”

Beheerscomité van de intergemeentelijke samenwerking Vilvoorde, Machelen en Grimbergen: “Vanuit de lokale besturen zetten wij ons continu in om al onze inwoners zoveel mogelijk kansen op een duurzame tewerkstelling te geven. Dit door ons te engageren binnen projecten, evenementen en samenwerkingen met partners waarvan de JOB- en OPleidingsbeurs een zeer mooi voorbeeld is.”

Op 30 juni 2023 telde VDAB 14.950 ingeschreven werkzoekenden zonder werk met woonplaats in arrondissement Halle-Vilvoorde. Dit is 6,5% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De voorbije 12 maanden werden in dit arrondissement 21.229 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder uitzendopdrachten.

Dat de vacatures ook in deze regio maar moeilijk ingevuld worden, leiden we af uit het aantal openstaande vacatures. In juni 2023 waren er 4.394 vacatures waarvoor men (nog) geen geschikte kandidaat vond. De meeste vacatures staan daarbij open voor bewakingsagenten, schoonmakers bij mensen thuis en leerkrachten kleuter-of lager onderwijs. Vooral de knelpuntberoepen zijn prominent aanwezig in de lijst van openstaande vacatures. De krapte op de arbeidsmarkt blijft zich ook hier duidelijk tonen.

Tijdens de beurs staan bemiddelaars van VDAB klaar om vragen rond tewerkstelling, vacatures en opleidingen te beantwoorden. Ook werkzoekenden die nog vragen hebben over hun cv of last minute nog enkele sollicitatietips willen, kunnen bij hen terecht.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de beurs. Inschrijven is niet noodzakelijk.

 

Praktische info

  • Wanneer? Dinsdag 3 oktober 2023 van 11 uur tot 16.30 uur.
  • Waar? VDAB, Cyriel Buyssestraat 15 in 1800 Vilvoorde.

Contact

Top