Groot succes voor de Vlaams-Brabant Jobfair

25/10/2022
Image
Web 2 Jofbair
Image
Web 1 Jobfair

Meer dan 3.500 werkzoekenden bezochten de stands van de 70 aanwezige bedrijven

Aviato (het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport), VDAB, provincie Vlaams-Brabant en Actiris organiseerden voor het eerst samen de Vlaams-Brabant Jobfair in de legendarische Skyhall op Brussels Airport. Werkzoekenden, studenten en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging kwamen massaal opdagen om het ruime aanbod aan jobs op Brussels Airport en in Vlaams-Brabant te ontdekken. Er zijn momenteel 9.309 openstaande jobs in Vlaams-Brabant waarvan 500 op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land.

Aviato, VDAB, Provincie Vlaams-Brabant en Actiris sloegen de handen in mekaar om voor het eerst samen de Vlaams-Brabant Jobfair te organiseren. Meer dan 3.500 ingeschreven werkzoekenden uit heel België konden op deze jobbeurs niet alleen kennis maken met de werkgevers op Brussels Airport, maar ook met bedrijven buiten de luchthaven.

Met meer dan 70 aanwezige bedrijven en duizenden (3.500) bezoekers toonden de Jobfair en het aansluitende congres aan dat het bundelen van krachten loont. En we hopen ten zeerste dat de instroom aan kandidaten overeenstemde met de verwachtingen van de aanwezige bedrijven, en dat er heel wat potentiële matches uit de bus komen na vandaag.”, zegt Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Onder de slogan “Jobfair opent haar grenzen. Vlieg je mee?” waren er ook andere Vlaams-Brabantse bedrijven met vele jobs aanwezig. De jobfair focuste op anders rekruteren en wilde deze werkgevers sensibiliseren om inclusief te rekruteren.

Hiervoor werden de twee verdiepingen van de mythische Skyhall van Brussels Airport gebruikt waar maar liefst 70 bedrijven hun jobs voorstelden, waaronder Autogrill, Aviapartner, Eligio, Brussels Airport Company, Safran, Sabena Engineering, G4S Belgium, Securitas, Tiense Suiker, Colruyt Group, De Lijn, Kim's Chocolates en vele andere. Maatwerkbedrijven waren ook van de partij.

Na de Jobfair werd de middag voortgezet met het arbeidsmarktcongres onder het thema "Vlaams-Brabant werkt! Er hangt talent in de lucht. Durf het aan boord halen.Op het programma: een boeiende keynote van Geert Janssens, twee sofagesprekken met experts en praktijkvoorbeelden, en een netwerkmoment met infostandenmarkt.

Volgende sponsors steunden dit initiatief:

Sponsors Jobfair 2022

 

Image
Web 3 Jobfair
Image
Web 4 Jobfair
Top