Een Exclusieve Blik op Newton: Ontdek de Wereld van STEM!

07/05/2024
Newton Room

 

Op 29 mei lanceerden FIRST Scandinavia, Boeing en Aviato Academy, in samenwerking met Aviato, een baanbrekend STEM-onderwijsinitiatief. Dit initiatief vond plaats van 29 april tot 3 mei in de Aviation Talent Hub op Brussels Airport.

In voorbereiding op de spectaculaire komst van de Mobile Newton Room in de Aviation Talent Hub in november, werd een tijdelijke Newton Room opgezet om een voorproefje van Newton te bieden.

Meer dan 100 studenten kregen een unieke kans om een week lang deel te nemen aan een versie van dit Newton-event, gevuld met boeiende STEM-activiteiten van 15 tot 20 minuten. Deze activiteiten waren ontworpen om leerlingen kennis te laten maken met de grondbeginselen van wetenschap en techniek, binnen een stimulerende, praktijkgerichte omgeving die nieuwsgierigheid, creativiteit en probleemoplossende vaardigheden aanwakkerde.

Enkele hoogtepunten van de week waren onder meer:

  • Flight Engineering Challenge: Studenten werden voor een dag luchtvaartingenieurs en ontwierpen, bouwden en testten papieren vliegtuigvleugels op een 3D-geprinte romp. Deze activiteit bracht niet alleen de principes van aerodynamica tot leven, maar bevorderde ook creativiteit en kritisch denken.
  • Vluchtsimulatoren - In de Pilot's Seat: Deelnemers ervoeren de opwinding van het vliegen door het besturen van een gesimuleerd vliegtuig. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leerden de leerlingen over de besturing van de luchtvaart en de verantwoordelijkheden van een piloot, waardoor ze een dieper inzicht kregen in de wereld van de luchtvaart.
  • Experiment met kinetische energie: Studenten onderzochten de omzetting van potentiële energie in kinetische energie door het loslaten van een stalen knikker op een baan. Met behulp van een Pasco-karretje uitgerust met sensoren, maten ze snelheid en afstand, en kregen ze praktische inzichten in natuurkundige concepten zoals versnelling en momentum.

We kijken vol verwachting uit naar de terugkeer van de Mobile Newton Room-ervaring in november! Dit is slechts het begin van een avontuur vol ontdekkingen en innovaties in de spannende wereld van STEM.

Top