Aviato Jobfair opnieuw groot succes!

27/02/2024

Op 27 februari 2024 organiseerde Aviato (het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport), voor de derde keer haar jobbeurs in de Skyhall op Brussels Airport. Voor deze editie sloeg Aviato de handen in elkaar met Jobat, vertrouwde bron voor jobs en carrièreadvies. Bijna 5.000 werkzoekenden, studenten en geïnteresseerden kwamen het ruime aanbod aan jobs op Brussels Airport en in de ruime omgeving ontdekken. Naast 400 luchthavenvacatures zijn er ook honderden jobs in andere sectoren in de omgeving in de aanbieding.

Aviato Jobfair

 

Aviato en Jobat slagen de handen in elkaar om deze editie van de Aviato Jobfair samen te organiseren. Bijna 5.000 ingeschreven (latent) werkzoekenden uit heel België kunnen op deze jobbeurs niet alleen kennis maken met de werkgevers op Brussels Airport, maar ook met bedrijven buiten de luchthaven.

De massale opkomst van duizenden kandidaten bevestigt opnieuw dat de luchthaven een aantrekkelijke werkgever is, waar voor elk profiel en achtergrond een passende job beschikbaar is.

Met 60 deelnemende bedrijven en duizenden bezoekers bewijst de Aviato Jobfair dat samenwerken vruchten afwerpt. We werkten grensoverschrijdend samen, verbreedden onze doelgroep en lieten onze campagne tot in alle uithoeken van België weerklinken met de hulp van onze partners. Dankzij ons partnerschap met Jobat wisten we succesvol latent werkzoekenden te bereiken. Deze editie was een groot succes, en ik hoop oprecht dat de instroom aan kandidaten de verwachtingen van de aanwezige bedrijven heeft overtroffen. Na vandaag kijken we uit naar talloze potentiële matches.”, zegt Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Naast de luchthavenbedrijven tekenden ook meer dan 10 niet-luchthavenbedrijven aanwezig op de Aviato Jobfair.  Dit benadrukt opnieuw het strategisch belang en de rol van de luchthaven als katalysator, waar talent elkaar ontmoet, diverse sectoren samenkomen, carrièremogelijkheden ontstaan, en de economische vitaliteit van de regio tot uiting komt.

Isabelle Borli: “In deze context wordt het belang van interregionale mobiliteit duidelijk. Met 62% van de bezoekers uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beseffen we dat het cruciaal is om mee te evolueren met deze trend. Het aantrekken van anderstaligen, met de juiste ondersteuning op het gebied van taalkennis, kan succesvol zijn. Samen met onze partners richten we ons actief op deze doelgroep tijdens onze evenementen en opleidingstrajecten.”

Ook dit jaar ging de beurs door op de twee verdiepingen van de mythische Skyhall van Brussels Airport. Maar liefst 60 bedrijven stellen hun jobs voor, waaronder G4S Belgium, Eligio, DHL Express België, Autogrill, Lidl Belgium, Brussels Airport, Orizio, Alyzia, Safran, en Aviapartner Belgium en nog vele andere.

De luchtvaartpolitie brengt bovendien extra levendigheid naar de beurs door een demonstratie te geven met hun speciaal getrainde snuffelhonden. Een demo die een interessante inkijk biedt in het werk van de luchtvaartpolitie, en het gevarieerde aanbod aan boeiende luchthavenjobs goed illustreert.

Volgende sponsors steunen dit initiatief:

Gouden Partners
Top