400 luchthavenvacatures en honderden jobs in de regio in de aanbieding op de Aviato Jobfair op 27 februari

13/02/2024

Op 27 februari organiseert Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, voor de derde keer haar jobbeurs in de Skyhall op Brussels Airport. Voor deze editie slaat Aviato de handen in elkaar met Jobat, vertrouwde bron voor jobs en carrièreadvies. Werkzoekenden, studenten en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging zijn van harte welkom op de jobbeurs in de Skyhall om het uitgebreide aanbod aan vacatures op Brussels Airport en in de omgeving te ontdekken. Naast 400 luchthavenvacatures zijn er ook honderden jobs in andere sectoren in de omgeving in de aanbieding.

Aviato en Jobat slaan de handen in elkaar om deze editie van de Aviato Jobfair samen te organiseren. Werkzoekenden uit heel België kunnen op de derde editie van de jobbeurs op 27 februari niet alleen kennis maken met de werkgevers op Brussels Airport, maar ook met bedrijven van buiten de luchthaven.

Brussels Airport is en blijft een krachtig ecosysteem en een belangrijke motor voor de Belgische economie, met een impact die verder reikt dan haar grenzen. De aanwezigheid van niet-luchthavenbedrijven op de Aviato Jobfair benadrukt het strategisch belang en de rol als katalysator van de luchthaven, als een plek waar talent elkaar ontmoet, verschillende sectoren samenkomen, carrièremogelijkheden worden gevormd en de economische vitaliteit van de regio tot uiting komt.

Isabelle Borli, General Manager Aviato: “De arbeidsmarkt blijft krap en het aantal nieuwe knelpuntberoepen groeit gestaag. Deze uitdaging is ook voelbaar bij de bedrijven op Brussels Airport. Vandaar het strategisch belang van ons partnership met Jobat. Door onze samenwerking dit jaar breiden we onze doelgroep uit met een groep latente werkzoekenden. Ons doel is om het beste talent aan te trekken voor de openstaande vacatures op en rondom Brussels Airport. Momenteel zijn er zo’n 400 openstaande vacatures op de luchthaven, de tweede economische groeipool van het land.”

Aviato Jobfair

 

Aviato blijft zich inzetten voor het bevorderen van interregionale arbeidsmobiliteit en streeft ernaar om zoveel mogelijk inwoners van Brussel en Wallonië aan te sporen om een carrière op de luchthaven te verkennen. Vaak hebben mensen niet meteen de reflex om in de Vlaamse rand een job te zoeken, en werkgevers in de rand kijken wellicht niet automatisch naar Brussel en/of Wallonië voor nieuw personeel. De grootschalige communicatiecampagne voor de jobbeurs, in samenwerking met partners VDAB, Actiris en Le Forem, moet leiden tot een nog grotere toestroom van bezoekers.

Aviato Jobfair 2024: Ontdek kansen bij meer dan 60 bedrijven!
De Skyhall, met zijn indrukwekkende architectuur en centrale ligging, vormt het perfecte decor voor deze buitengewone jobbeurs. Meer dan 60 bedrijven - zowel van op de luchthaven als daarbuiten - bieden (latent) werkzoekenden en studenten de kans om hun jobaanbod te ontdekken, hun cv's te delen en te netwerken met potentiële werkgevers.

De gouden standhouders Alyzia, Aviapartner, Brussels Airport Company, G4S Belgium, Eligio, DHL, Autogrill, Lidl, Orizio, Safran, en vele andere bedrijven kijken er naar uit om talrijke kandidaten te verwelkomen. Het gaat om een divers aanbod aan vacatures voor elke achtergrond en opleidingsniveau. Op de luchthaven wordt er vooral gezocht naar verschillende profielen voor de afhandelaars (ramp handler, operationeel manager, check-in), veiligheidsagenten en technische en ingenieursprofielen. Het netwerk en bereik van Aviato en Jobat biedt de deelnemende bedrijven een ideale kans om de juiste profielen te bereiken.

Jobat: “Deze samenwerking markeert een mijlpaal in de inspanningen van Aviato en Jobat om werkzoekenden, studenten en werkgevers in de luchtvaartsector en daarbuiten met elkaar te verbinden. De jobbeurs biedt een unieke gelegenheid voor zowel ervaren professionals als nieuwkomers om direct in contact te komen met vooraanstaande bedrijven uit de branche.”

Volgende sponsors steunen dit initiatief:

Logowall

Meer info over de Jobfair.

Top